fbpx
Pričetek kariernih delavnic na Koroškem

| MLADI BI RADI

Ravne na Koroškem, 22. september 2014 - V okviru projekta Mladi bi radi je na Ravnah potekala prva delavnica na temo karierne orientacije.

Z dijakinjami smo se dobile v prostorih mladinskega zavoda Kompleks na Ravnah na Koroškem in skupaj pričele načrtovati potek aktivnosti, ki jih bomo v prihodnje udejanile.

Na prvi delavnici sta bili osrednji temi spoznavanje, vzpostavljanje skupine in načrtovanje nadaljnjih srečanj. Najprej je bila dijakinjam predstavljena ideja kluba in način dela.

Nato pa so dijakinje izrazile pričakovanja in želje, ki jih imajo v zvezi z delavnicami. Naš cilj je, da jih v kar največji meri uresničimo. Nabor idej in pričakovanj je širok, zato smo prepričane, da nam tudi v prihodnje ne bo dolgčas.

Suzana Tahiri, izvajalka kluba Mladi bi radi na Koroškem, meni: »Danes je bilo super, saj je bilo zelo sproščeno vzdušje in vzpostavila se je zelo luštna skupina«.

Za Zavod Nefiks,
Tanja Golob

***

Mladi bi radi prispevali. Mladi bi radi imeli. V okolju, kjer živijo, se izobražujejo in razvijajo svoje potenciale. V projektu »Mladi bi radi« s pomočjo stripov mladim odpiramo prostor za izražanje mnenj na »mlad« način. Namen projekta je s celostnim pristopom h karierni orientaciji pri udeleženih mladih razviti in preizkusiti socialne in državljanske kompetence in jih umestiti v vseživljenjsko karierno orientacijo.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, tretje razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prve prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«, ter Javnega razpisa za izbor operacij s področij socialnih in državljanskih kompetenc mladih.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00