fbpx
Plačevanje davkov naj bo nagrajeno

| 50 odtenkov sive ekonomije

V klubu eMCe plac se je odvijala delavnica na temo sive ekonomije, ki jo je Zavod Nefiks organiziral v okviru projekta “50 odtenkov sive ekonomije” v sodelovanju s Šaleškim študentskim klubom.

emcDelavnica se je kljub občutljivosti tematike odvijala v sproščenem vzdušju, saj je bilo prisotno zavedanje, da takšen obseg sive ekonomije ne prinese prav nič dobrega. Udeleženci so v debati aktivno sodelovali in podajali svoja mnenja in predloge v povezavi z zmanjšanjem obsega sive ekonomije. Med delavnico se je debata razvila predvsem na področje plačevanja davkov in uvedbe davčnih blagajn. Razpravljalo se je o dejstvih, zakaj je pomembno, da se plačuje davke in kaj vse se pravzaprav financira iz državnega proračuna.

Udeleženci so predlagali, da bi morala država poostriti nadzor nad delom na črno, vzpostaviti boljši nadzor nad plačevanjem davkov in hitreje uvesti davčne blagajne, ki prihajajo v uporabo z letom 2016. Prav tako bi morali nagrajevati tiste, ki redno plačujejo davke, in ne samo kaznovati tiste, ki jih ne plačujejo.


Prav tako pa se zavedajo, da je najprej potrebo povečati zaupanje v državni sistem ter izboljšati sistem zaposlovanja, saj bomo le tako spodbudili mlade, da ne bodo vstopali na trg sive ekonomije.

Zavod Nefiks projekt izvaja že drugo leto, njegov glavni namen pa je ozaveščanje mladih o posledicah, ki jih siva ekonomija prinaša za gospodarstvo in celotno družbo.

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije.

header-image-50-odtenkov


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00