fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Aktualni projekti
  • Kolegice
  • »Če je tvoj cilj jasen in točno veš, kaj si želiš, ga bo veliko lažje doseči, tudi če na začetku še ne veš čisto točno, kako ...«
»Če je tvoj cilj jasen in točno veš, kaj si želiš, ga bo veliko lažje doseči, tudi če na začetku še ne veš čisto točno, kako ...«

| Kolegice

Ko se je ponudila priložnost, da se vključim v program Kolegice, sem jo seveda izkoristila, saj se mi to zdi super priložnost, da se (še bolj) aktiviraš in narediš naslednji ali celo prvi korak k boljši zaposljivosti in (prvi) zaposlitvi. Ko sem se prijavila, sem že imela neko idejo, kaj si želim in tudi potencialno mentorico sem imela v mislih. Nato se je izkazalo, da ta ideja ni bila tako zelo dobra in kasneje sem imela kar nekaj težav z oblikovanjem svojega drugega kariernega cilja, tako da sem vmes že skoraj obupala.


Dobro sem razmislila in končno oblikovala cilj ter korake, kako priti do njega. Tudi izbira mentorice je sedaj bila zelo logična in na srečo je mentorica ugodila moji želji.

Zaključujem študij arheologije in rada bi postala dobra risarka arheoloških najdb, moj cilj pa je bil zrisati najdbe za eno strokovno objavo. Moja mentorica je (bila) mag. Ida Murgelj, ki je zaposlena v Narodnem muzeju Slovenije kot risarka.

Z mentorico sva se dobivali približno pol leta, nekako enkrat na dva tedna ali enkrat na mesec. Srečanja so večinoma potekala tako, da sem jaz kakšno stvar narisala, ona pa mi je podala napotke, nasvete oziroma popravila kakšno stvar, če je bilo potrebno.

Konec poletja sem potem dobila priložnost in se vključila v delovni preizkus za mlade, ki ga financira Zavod za zaposlovanje in tako mladim omogoča, da se na nekakšni praksi predstavijo delodajalcu. Ta en mesec sem delala na izkopavanjih, po koncu  dela na terenu pa sem se pri istem podjetju dogovorila tudi za izris najdb s teh izkopavanj. Najdbe sem sedaj že narisala, tako da so risbe že pripravljene za objavo. S tem je moj karierni cilj v okviru projekta Kolegice dosežen, dogovarjam pa se že za naslednji izris.

Mladim iskalkam prve zaposlitve (s tem opominjam tudi sebe) želim, da ne obupajo in da ne postanejo pasivne pri iskanju redne zaposlitve. Je pa res ravno to, česar sem se naučila pri Kolegicah – če je tvoj cilj jasen in točno veš, kaj si želiš, ga bo veliko lažje doseči, tudi če na začetku še ne veš čisto točno, kako ...

Suzana Puhar

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00