Nefiks
Petek, 3 April 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Pridruži se projektu Kolegice v Ljubljani!

PrijavaSi želiš mentorskega sodelovanja z uspešno žensko? Raziskave kažejo, da se mlade ženske na trgu dela srečujejo še z večjimi problemi kakor moški, zato smo na Zavodu Nefiks osnovali projekt Kolegice.

Prijave zbiramo do petka, 8. aprila 2016.

prijava2
O projektu
Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«. Dobivali se bosta predvidoma enkrat mesečno, za približno eno uro, na teh srečanjih pa bosta razpravljali o možnostih in ustreznih pristopih za uveljavitev v določenem poklicu.

Projekt temelji na podpori skupine Kolegic in strokovnem vodenju Zavoda Nefiks ter poleg srečanj posameznic z mentoricami vključuje tudi tedenska srečanja Kolegic, kjer bodo udeleženke medsebojno delile spoznanja in informacije, ki jih bodo pridobile od mentoric, prav tako pa bodo načrtovale dogodke, s katerimi bi lahko še bolj spodbudile lastno zaposljivost in zaposljivost drugih mladih žensk ter javnost opozarjale na problematiko zaposlovanja visoko izobraženih mladih žensk.

Več o projektu si lahko preberete TUKAJ.

prijava3
Ozadje projekta

Mlade ženske so na trgu dela še posebej ranljiva ciljna skupina. Različne statistične raziskave odkrivajo, da mlada dekleta zelo težko pridejo do ustrezne zaposlitve. Mladina 2010, zadnja poglobljena raziskava mladih med 25 in 30 letom, potrjuje, da je situacija v zaposlovanju mladih še posebej kritična za ženske. Stopnja brezposelnosti diplomantk se je v zadnjem desetletju povečala s 4,3 % na 17,8 % (pri moških pa (le) z 2,8 % na 7,5 %).

prijava1
Projekt je poln uspešnih zgodb

Dosedanje Kolegice so z udeležbo veliko pridobile, njegov potencial pa so prepoznali tudi na Združenju Manager Slovenije, zato ga bomo ponovno izvedli v Ljubljani.

Veselimo se srečanja z vami!

ekipa Kolegic in Zavod Nefiks