fbpx
Zaposlitveni nasveti, ki te postavijo pred druge!

| Zaposlitvena pismenost


V sodelovanju s kadrovsko svetovalnim podjetjem Kragelj & Kragelj smo pripravili sklop člankov na temo selekcijskega postopka oz. razgovora za zaposlitev – pred vami je že tretji članek iz te serije. Verjamemo, da vam bodo nasveti pomagali na poti do vaše zaposlitve!

Ne čakajte na odgovor delodajalca v nedogled!

telephone-586266 640 opt

Medtem ko ste osredotočeni na to, kdaj vas bodo obvestili, se priložnosti za nova delovna mesta kar vrstijo. Žal mimo vas. Če so vam obljubili, da vas bodo v osmih dneh obvestili o rezultatih izbire, in tega niso storili, jih pokličite takoj naslednji dan, že zjutraj! Kadrovski delavci v nekaterih podjetjih se ne zavedajo, kako pomembna je lahko za vas ta informacija. Zato ne čakajte, da se bodo oni spomnili na vas!


Pridobite čim več informacij o podjetju!

Preden odidete na razgovor, pridobite čim več informacij o tem podjetju. Če boste na razgovoru postavljali vprašanja, kot so: "S čim se ukvarja vaše podjetje?", "Koliko zaposlenih imate?", "Koliko časa že delujete?" in podobna, ste pogubljeni. S tem boste dali podjetju vedeti, da sploh ne veste, kam ste prišli, in da vam je čisto vseeno, kje delate, samo da dobite plačilo. Verjemite mi, če bi bili vi v vlogi delodajalca, takega delavca zagotovo ne bi sprejeli v svoje podjetje!


Kaj lahko ponudite delodajalcu?

career-1019919 640 1 optEden izmed najboljših receptov za pridobitev nove službe je naslednji: preden oddate vlogo, premislite, kaj je tisto, kar delodajalec pravzaprav potrebuje. In če znate to delati in vas to veseli, napišite to v vlogo.

Oblikujte vlogo v slogu: "Če potrebujete nekoga, ki vam bo pomagal pri razporejanju in razvrščanju pošte in razporejanju dokumentov ... me pokličite na: 071 171 171 ...", in ne: "Z menoj boste dobili najboljše, kar se vam lahko zgodi v življenju ...". Razlika med tema pristopoma je v tem, da je prvi neprimerno bolj konkreten in delodajalcu veliko več pove. Možnost, da bodo izbrali vas, je v prvem primeru zagotovo 90 % večja kot v drugem.

Za ZAVOD NEFIKS pripravil Radovan Kragelj, univ. dipl. psiholog in solastnik svetovalnega podjetja Kragelj & Kragelj

vir grafik: pixabay.com


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00