fbpx
Zaposlitvene rešitve za mlade

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Ljubljana, 25.5.2017
S projektom Nefiks zaposlitvene rešitve Zavod Nefiks pomaga mladim do vstopa na trg dela. Intenziven trimesečni program iskalcem zaposlitve do 29. leta starosti nudi podporno okolje, kjer se skupaj s sovrstniki in pod strokovnim mentorstvom soočajo z izzivi zaposlovanja. Projekt, ki je že na polovici svojega delovanja, se izvaja v večjih krajih po Sloveniji. V njem je do sedaj sodelovalo več kot dvesto mladih, oktobra pa bodo začeli z novimi vpisi.

S sodelovanjem v projektu NZR mladi dobijo dolgoročno obravnavo in strokovna usposabljanja za razvoj kompetenc.

Dijana (28 let), Ljubljana »Vesela sem, da sem se prijavila na projekt Zaposlitvene rešitve. Neka hitra odločitev se je spremenila v eno najbolj pozitivnih izkušenj v mojem življenju.«

Mladi najmanj tri mesece delujejo v Nefiks petkah (5 članov) in eno leto v skupinah Moje kompetence (do 20 članov). Srečanja so namenjena tako izobraževalnim aktivnostim kot tudi praktičnemu delu ter povezovanju s potencialnimi delodajalci.

f3Poleg delavnic pisanja cv-ja, javnega nastopanja, izdelave spletne strani, upravljanja financ idr., udeleženci v timu in v sodelovanju z delodajalci izvedejo projekt na področju varovanja zdravja ali družbene odgovornosti. S tem dobijo vpogled v gospodarstvo in razširijo svojo socialno mrežo. V Ilirski Bistrici, kjer so mladi organizirali hitre karierne zmenke je bil odziv delodajalcev zelo pozitiven. Mnoge izmed udeleženih so povabili tudi k sodelovanju, delodajalcem pa se zdi dobro, da prizadevne mlade lahko srečajo v manj formalnih okoljih, kjer se že s samo organizacijo dogodka izkažejo kot vredni zaupanja.

Aktivnosti mladim pomagajo k večji samozavesti, jim povrnejo zaupanje v lastne sposobnosti ter nadgradijo njihova znanja. Obogateni z novimi poznanstvi in komeptencami uspešneje stopajo na trg.

Lucijan (27 let), Celje: »Delavnice so naravnane pozitivno in vsakega posameznika spodbudijo k temu, da je čim bolj proaktiven – da razmišlja kar se da s svojo glavo. Danes delam kot prodajni predstavnik v češkem podjetju KMV, kjer tržim mineralno vodo.«

Tina (28 let), Ljubljana pa dodaja: »Projekt ni samo uresničil mojih pričakovanj, temveč jih je presegel. V treh mesecih se je še dodatno okrepila moja želja po realizaciji podjetniške ideje. Skozi delavnice je projekt ponudil različne perspektive, raznolikost, osebni razvoj, strokovno in metodično delo ter prijetno okolje, kamor sem z veseljem prišla in bila del ekipe.«

           mreženje pozitivna naravnanost praksateorija

Več o projektu na:
http://www.talentiran.si/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=104&Itemid=542&limitstart=0

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Za Zavod Nefiks: Špela Gala
nefiks@nefiks.si
040 698 915

Banner NZR projektfinancirata



KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00