fbpx
  • Iščem zaposlitev
  • Tedenska usposabljanja za mladinske karierne svetovalce #prostovoljci
Tedenska usposabljanja za mladinske karierne svetovalce #prostovoljci

| Načrtovanje kariere

Postani mladinski karierni svetovalec in pomagaj mladim pri odkrivanju talentov, interesov in začetku njihove karierne poti. Za vas pripravljamo usposabljanje, na katerem boste spoznali več o neformalnem učenju, vodenju skupine mladih, mladinskem delu, pripravi in izvedbi kariernih delavnic in kariernega svetovanja.

Na usposabljanju se boste naučili:
•    Vodenja skupine
•    Vodenja delavnic
•    Javnega nastopanja
•    Kariernega svetovanja
•    Organizacije dogodkov

Srecanje za prostovoljce 2 3
Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih tovrstno delo veseli in bi si želeli pridobiti nova znanja in kompetence s področja mladinskega dela. Usposabljanje je prav tako odlična priložnost za vse, ki bi se  želeli zaposliti v šolstvu saj omogoča sodelovanje s srednjimi šolami.

Izobraževanje je popolnoma brezplačno.
Srečanja bodo potekala vsak torek, predvidoma ob 17. uri v naših prostorih (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana), do predvidoma meseca maja (okvirno 20 srečanj). Željena je osebna udeležba, v primeru, da ne utegnete, pa si usposabljanja lahko ogledate preko spleta in sicer na Facebook strani Nefiks tutorji, kjer bomo dogajanje predvajali v živo.

Srecanje za prostovoljce 2 2

Do prenosa lahko dostopate na povezavi https://www.facebook.com/groups/532103600201399/. Vsakdo, ki bo zadevo spremljal preko spleta, mora tekom predvajanja sodelovati tako, da pošlje kakšno vprašanje ali predlog na obravnavano temo, kar bomo lahko upoštevali kot vaše aktivno sodelovanje.  Prav tako, mora po vsakem usposabljanju napisati kratko refleksijo o tem kaj je izvedel, se novega naučil,... (tako se mu prizna udeležba na izobraževanju). Refleksijo najkasneje do naslednjega usposabljanja pošljite na katja.kristan@nefiks.si.

 

 

Vsebine, ki jih bomo na srečanjih obravnavali bodo tedensko objavljene na naši Facebook strani (Nefiks in Nefiks tutorji), prav tako, pa boste vsi udeleženci, ki nam boste pustili kontakt obvestila prejemali na email.  

Srecanje za prostovoljce 2 1

Kaj moram vedeti?
  • Po končanem usposabljanju bo vsak posameznik prejel potrdilo, glede na udeležbo in sodelovanje ter vpis v e-Nefiks.
  • obvezni sta predavanji na temo Mladinskega kariernega svetovanja (delavnici bosta predvidoma potekali 6. in 13.2.2018).
  • vsak udeleženec, ki bo imel opravljenih vsaj 10 srečanj (od tega obvezno obe srečanji na temo Mladinskega kariernega svetovanja) bo po končanem usposabljanja postal Mladinski karierni svetovalec pri Zavodu Nefiks.
  • vsak udeleženec, ki bo imel opravljenih vsaj 15 srečanj in izvedbo svoje delavnice (znotraj skupine) bo postal Trener v mladinskem delu pri Zavodu Nefiks.
  • vsakemu udeležencu, ki bo opravil vsaj 80% vseh srečanj in svojo delavnico, pa bomo pomagali v procesu pridobivanja nacionalne poklicne kvalifikacije mladinski delavec.

Če bi vas sodelovanje na tedenskih usposabljanjih zanimalo, nam pišite mail na katja.kristan@nefiks.si

Veselimo se vašega odziva in upamo, da se nam pridružite :)


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00