Nefiks
Nedelja, 5 Julij 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mlade ženske na trgu dela

Mlada dekleta, zbrana v projektu Kolegice, se pri vstopanju na trg dela znajdejo pred različnimi izzivi. Mnoge opažajo, da so bile v primerjavi z moškimi vrstniki bolj tradicionalno usmerjene v "ženske" poklice, kar prinaša visoko stopnjo strukturnega neskladja na trg dela. So pa tudi med mladimi ženskami velike razlike, zato bi želeli ugotovili, kako se mlade ženske počutijo pri vstopanju na trg dela.

kolegice anketa 450px

Na Zavodu Nefiks smo Kolegice pripravile anketo, s katero želimo zajeti čim bolj realno sliko o izzivih, s katerimi se spopadajo mlade ženske, pa tudi načine, ki jih ubirajo za spopadanje s temi izzivi.

Anketo najdete na tej  POVEZAVI.

Vse mlade ženske med 20 in 35 let vabimo, da deset minut svojega časa investirajo v reševanje ankete in Kolegicam pomagajo pri njihovih prizadevanjih za izboljšanje položaja mladih žensk. 

Rezultate ankete bodo Kolegice na dogodku v drugi polovici junija v Ljubljani predstavile javnosti, prav tako pa jih bodo posredovale odločevalcem

Kolegice smo mlade ženske, ki se s svojimi izzivi aktivno spopadamo, zato vabimo vse, ki spadate v našo ciljno skupino, da sodelujete. Le s skupnimi prizadevanji lahko dosežemo, da bomo mlada dekleta lažje premagovale izzive na trgu dela.

Foto: Unsplash