fbpx
[prejeli smo] International Youth Conference 2019 "European Values for the Future of SEE countries"

| Prejeli smo

17. International Youth Conference (IYC) "Evropske vrednote za prihodnost držav JV Evrope" bo potekala med 26. in 30. septembrom 2019, rok prijave je 25. avgust.

IYC je zadnjih 16 let pozorno spremljala napredovanje držav regije JV Evrope na poti do EU. Da bi se izognili posledicam slabih reform in zmanjšanju demokratičnega napredka, ki so ga v zadnjih desetih letih doživele države JV Evrope, mora širitev EU preiti v novo fazo, kjer je demokratizacija držav JV Evrope v središču pozornosti. Sicer so evropske volitve za nami, a se je potrebno kljub temu vprašati: Kako učinkovito napredovati v evropskem povezovanju Balkana in v širitvi Evropske unije? Evropski mladi voditelji so se ponovno pripravljeni zbrati, da bi razpravljali in našli nove perspektive prihodnosti evropske regije.

Da bi lahko učinkovito nadaljevali pot k pristopu držav JV Evrope v EU, je potrebno prepoznati skupne izzive in nadgraditi dialog z evropskimi institucijami, pri čemer je potrebno tudi neposredno pristopiti tudi k civilni družbi. Z vzpostavitvijo tristranskega pogovora želimo ugotoviti, kaj lahko in kaj mora EU storiti za učinkovito evropsko integracijo Balkana ter kako se spopasti z evroskepticizmom na ravni civilne družbe. V skladu z načeli za širitev EU mora biti politika držav kandidatk zasnovana tako, da omogoča aktivno paticipacijo civilne družbe. 17. mednarodna konferenca bo tako predstavila pobudo mladinskega področja v tej smeri, obenem pa se bo osredotočila na to, kaj lahko Balkan stori za prihodnost Evropske unije ter kaj bi Evropska unija lahko storila za mlade iz Balkana.

international youth conference 2019

Kdo se lahko prijavi
Na konferenci se bo zbralo 58 mladih iz držav JV Evrope (Severna makedonija - država gostiteljica, Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Gržija, Kosovo, Črna Gora, Italija, Romunija, Srbija, Slovenija) in Turčije ter gostje iz mladinskih organizacij iz Nemčije, Francije ter Poljske.
Vabljeni so mladinski delavci, mladinski voditelji, aktivni mladi in predstavniki mladinskih organizacij in mrež, stari vsaj 18 let. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku, zaradi česar je zaželena zmožnost komuniciranja v angleškem jeziku.

Za udeležence bodo pokriti stroški namestitve in prehrane ter 80% potovalnih stroškov.

Kje: Skopje, Severna Makedonija
Kdaj: 26. do 30. september 2019
Rok prijave: 25. avgust 2019 na tej povezavi

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00