Nefiks
Sreda, 15 Julij 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

S Kolegicami pogumno na trg dela!

Vabljene vse mlade posameznice, ki želite pridobiti nove izkušnje in se opogumiti za svoje karierne začetke!

V drugi polovici oktobra se začenja nov krog projekta Kolegice! Vabljene mlade iskalke zaposlitve in študentke zaključnih letnikov. Prijavite se tukaj.

Mlade ženske poročajo, da bi si v času izobraževanja želele bistveno več kariernega in poklicnega svetovanja ter povezovanja s potencialnimi delodajalci. Zato mlade iskalke zaposlitve pogosto čutijo, da imajo premalo delovnih izkušenj in posledično tudi slabšo predstavo o potencialnih poklicih (vir: »Mlade ženske na trgu dela«, anketa Zavoda Nefiks, 2019 – več tukaj). Projekt Kolegice je zasnovan kot opora mladim ženskam pri prehodu na trg dela.

2019 03 20 drzne zenske THL 2019 foto UrsaKosic image x3

Udeležba v projektu Kolegice ti omogoča, da podrobneje spoznaš delovno področje, ki te zanima. V projektu imaš možnost, da se povežeš z mentorico – starejšo kolegico, ki je uspešna na poklicnem področju, ki te zanima. Preko mentorskega odnosa se seznanjaš z izbranim delovnim področjem in prihajaš v stik s potencialnimi delodajalci. Pred srečanji z mentorico se dekleta srečujejo na sproščenih, strokovno vodenih tedenskih srečanjih, kjer razvijajo svoj karierni načrt ter skupaj pripravljajo dogodke kariernega razvoja žensk. Dekleta z udeležbo v klubu spoznavajo svoja močna področja in razvijajo svoje komptence, ki jim prinašajo delovne izkušnje za lažji vstop na trg dela.

Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, potem pa se boste kolegice dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje. Na srečanjih skupine boste razvijale svoj karierni načrt in pripravljale dogodke, ki bodo sledili interesu skupine za uresničevanje le teh (npr. obisk mentoric, obisk podjetja, seminarjev).

Udeležba v klubu bo zabeležena tudi v E-Nefiksu (več tukaj).

Kolegice se bomo v jesenski sezoni dobivale v Ljubljani ob ponedeljkih ob 17. uri, v drugih krajih ob petkih ob 18. uri. Prijavi se tukaj. Če želiš postati vodja kluba Kolegice v svojem kraju, pa se prijavi tukaj.

Veselimo se sodelovanja z vami! :)
Ekipa Kolegic

***
Projekt podpirata Urad za mladino Mestne občine Ljubljana in Urad za mladino Republike Slovenije.