fbpx Nefiks
Sreda, 3 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Kaj je WordPress?

Preprosto povedano, Wordpress je orodje, ki se uporablja za postavitev in urejanje spletnih strani. Za razliko od nekaterih drugih sistemov za urejanje vsebin, kot so na primer Squarespace, Wix ali Joomlo, je Wordpress daleč najbolj preprost in priljubljen način za ustvarjanje spletnega mesta. Kakor navaja lastna statistika, več kot 88,8% vseh spletnih mest na internetu, oziroma eno od štirih spletnih strani, ki jih obiščete, poganja Worldpress.

nkr kaj je wp 2

Zakaj je WordPress postal tako priljubljen?

Pred nekaj leti je bila izdelava spletne strani vse prej kot enostaven in hiter postopek. Vsaj kar se tiče profesionalnih strani, npr. poslovnih, je izdelava vzela precej časa, za implementiranje naprednejših funkcij pa je bilo potrebno tudi specializirano programersko znanje. Danes je z WordPress orodjem postavitev spletne strani mogoča tako rekoč v trenutku, saj lahko z le nekaj kliki, pridemo do zgledne in funkcionalne strani.

Kakšne spletne strani se lahko ustvari s pomočjo Wordpress?

Pred leti se je Wordpress uporabljal predvsem kot orodje za ustvarjanje spletnih blogov in ne toliko tradicionalnih spletnih strani. Danes pa lahko z Wordpressom ustvarite katero koli vrsto spletnega mesta, kot so na primer poslovna spletna mesta, e-trgovine, blogi, portfelji, forumi, socialna omrežja itd. WordPress torej uporabljajo tako posamezniki, kot tudi velika podjetja. Če naštejemo le nekaj primerov, Wordpress poganja uradno spletno stran Whitehouse.gov, Microsoft, Windows, Skype in celo spletno stran Rolling Stones.

Ne glede na to, ali želite biti znan bloger, znana rock skupina ali želite samo ustvariti spletno mesto, vam lahko WordPress ta postopek veliko olajša. Prav tako vam znanje Wordpress nudi več, kakor se morda zdi na prvi pogled. Bi verjeli, da vam koristi pri izpopolnjevanje vaših veščin, ki vam bodo omogočile boljše možnosti pri iskanju zaposlitve? Ravno zato ne odlašaj z prijavo na delavnico Nefiks karierne rešitve - Manager družbenih omrežij, kjer se boš med drugimi naučil/a tudi uporabe orodja Wordpress.

Viri:

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb