fbpx Nefiks
Sreda, 3 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Največkrat prenesene aplikacije leta 2020

Pandemija koronavirusa je zagotovo imela velik vpliv na lestvico najbolj priljubljenih aplikacij za leto 2020. V času socialnega distanciranja so se ljudje obračali na različne aplikacije z namenom druženja, zabave, dela in izobraževanja. Številne aplikacije in tehnološke storitve, ki sicer obstajajo že vrsto let, so ravno v času pandemije pridobile na priljubljenosti.

Njavekrat prenesene aplikacije leta 2020

Če želite postati menedžer družbenih omrežij, je poznavanje aplikacij, ki v danem trenutku prevladujejo na trgu, nujnost. Za leto 2020, je pet najbolj priljubljenih aplikacij predstavljenih v nadaljevanju.

TikTok

TikTok trenutno velja za največkrat preneseno aplikacijo leta 2020, saj je od aprila štela več kot 2 milijardi prenosov. Pandemija Covid-19 je povzročila velik naval novih uporabnikov, saj je veliko uporabnikov, ki so se zadrževali doma, iskalo nove načine za zabavo.

Zoom

Aplikacija Zoom vsekakor šteje med eno najbolj nepričakovanih uspehov leta 2020. Aplikacije je marca 2020 doživela kar 2,13 milijonov prenosov na dan, aprila 2020 pa je Zoom poročal o več kot 300 milijonih dnevnih udeležencev. Ta razcvet je neposredno povezan s krizo COVID-19, saj je poleg videokonferenc aplikacija priročna tudi za ohranjanje stika z bližnjimi.

WhatsApp

Ko govorimo o ohranjanju stikov, je potrebno omeniti tudi aplikacijo WhatsAApp, ki je do julija 2020 je doživela več kot dve milijardi prenosov in tako pristala na vrhu seznama najbolj priljubljenih aplikacij leta 2020. Poleg tega aplikacija velja tudi za glavni trend trženja.

Instagram

Ta aplikacija za izmenjavo fotografij in videov je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij nasploh. S funkcijami kot so IGTV, Instagram Lives in Instagram Stories aplikacija ponuja tudi veliko priložnosti za trženje.

Google Classroom

Izstrelitev te aplikacije med top 10 je še posebej presenetljiva, če pomislimo, da se pred marcem 2020 ni uvrstila niti med top 100. Po aplikaciji posegajo predvsem učitelji in učenci z namenom spletnega šolanja.

Viri:

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb