fbpx
Priročnik: Skavtski duh v zdravem telesu

| Aktualno

V okviru projekta Izzivaj - uživaj, ki ga Skavti pod okriljem Ministrstva za zdravje izvajajo med leti 2020 in 2022, spodbujajo zdrav življenjski slog s posebnim poudarkom na prehrani in gibanju.

Letos so pripravili tudi priročnik za pripravo zdravih taborov z naslovom Skavtski duh v zdravem telesu.

Priročnik je sicer res v prvi vrsti namenjen skavtskim voditeljem in je zato tudi napisan v takšnem 'jeziku', vendar je mnogo več kot to. Uporabljajo ga lahko organizacije, ki pripravljajo aktivnosti za mlade, in si tako olajšajo tehnično pripravo dogodkov.

Zagotovo, boste tudi sami v njem našli koristne nasvete, ideje za uravnotežene obroke in zamisli, kako v program vključiti čim več gibanja. Kvalitetno izvedena aktivnost je najboljši zgled in dobra popotnica, da bodo udeleženci zdrav življenjski slog ponesli tudi domov. In vedno smo lahko še boljši. 

Priročnik je dostopen na naslednji povezavi: https://issuu.com/skavtinjeinskavti/docs/skavtskiduhvzdravemtelesu

skavti


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00