fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Aktualno
  • [Vabilo] Postani družabnik za en dan - Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2022
[Vabilo] Postani družabnik za en dan - Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2022

| Aktualno

Vabljeni na glasbeno – pogovorni dogodek Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2022, ki bo potekal v nedeljo, 29. 5. 2022, ob 16. uri na Ljubljanskem gradu.

Dogodek je namenjen tistim starejšim, ki redkeje zapuščajo svoj dom oz. poleg družine nimajo veliko stika z okoljem. Tukaj lahko priskočimo naproti mladi in postanemo družabniki za eno popoldne. Vabljeni, da povabite svojega dedka, babico ali starejšo osebo na dogodek, ki jh bo spomnil na lepe spomine iz mladosti - zimzelene melodije, kratka igra uprizoritve šole iz 50. leti, spoznavanje belokranjske dediščine ...

Na dogodku zbirajo prostovoljne prispevke (v priporočeni višini 12 eurov za eno starejšo osebo in njenega družabnika). Namesto prispevka pa se lahko tudi včlanite v društvo in s tem postanete njihov podporni član, kar pomeni, da vas bodo o njihovih aktivnostih redno obveščali.

Za več informacij o dogodku ali organizacijo spremstva na dogodek jih lahko kontaktirate preko e-maila: info@drustvozapomoc.si ali svetovalnega telefona (01)-810-93-10.

Zbrane prostovoljne prispevke bodo namenili razvoju programa družabništva.

Dogodek organizira Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju v sodelovanju z Ljubljanskim gradom, s podporo Stičišča Središče, Zavod Nefiks, sofinancira ga Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.
Z dogodkom želi Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju prispevati k ozaveščanju družbe o potrebnem razvoju možnosti za medgeneracijsko sodelovanje, o vrednotah in o pomembnosti socialne vključenosti starejših v lokalno skupnost in s tem prispevati h kulturni dostopnosti tudi v pozni starosti.

>> Več informacij


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00