fbpx
She leads ... tudi po Srbskih vrhovih in rekah  

| Aktualno

Med 19. in 22. majem so se predstavniki Zavoda Nefiks udeležili mednarodne aktivnosti v okviru projekta She leads. She leads je projekt financiran iz Erasmus+ programa, njegov namen pa je spodbujati k enakosti spolov tudi v segmentu vodnic v športu na prostem. Po  analizi vodnikov v športu, so nosilci projekta - Planinarski klub Tara, prišli do podatka, da Srbija močno zaostaja za Slovenijo in Italijo. V populaciji vodnikov na prostem v Srbiji predstavljajo ženske le 16 %, v Sloveniji 32 % in v Italiji 38,5 %. Projekt She leads je tako v partnerstvu treh držav deloval z izmenjavo izkušenj med vodnicami, v Srbiji pa usposobil 16 kandidatk za naziv gorski vodnik III kategorije.

 

NEFIKS 2022 Srbija She leads 1V sklopu zaključnega dogodka omenjenega projekta smo obiskali največjo srbsko destilarno BB Klekovača, nacionalni park Tara, opravili dva srednje dolga pohoda do razglednih točk: Orlov Vis, Dujin breg in Banjska stena, se preizkusili v kajakih in supih, se srečali z otroki z posebnimi potrebami, ki so za nas pripravili predstavitev živali, ki bivajo v nacionalnem parku, organizatorji pa so za nas pripravili tudi predstavitev običaja Srbska slava. Tekom aktivnosti so se predstavili tudi sodelujoče organizacije (inPlaninec, Abbarra Sardinian Experiences, Ecomuseo Sadali)  in med seboj izmenjali dobre prakse.  

NEFIKS 2022 Srbija She leads 3
NEFIKS 2022 Srbija She leads 4


V projektu poleg Planinarskega kluba TARA, Bajina Bašta sodelujejo še Planinarski savez Srbije, Associazione Culturale Malik iz Sardinije ter Kolesarsko-pohodniško društvo Hej, gremo naprej iz Maribora.


Projekt She leads je financiran iz Erasmus+ Sport programa.

Erasmus plus LOGO


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00