fbpx
[Vabilo na delavnico] Odprti računi za NVO in Sistem za upravljanje NVO

| Aktualno

Kako poenostaviti administracijo? Kako učinkoviteje voditi projekte? Kako povečati finančno transparentnost naše organizacije?

 

 

Na srečanju bosta predstavljeni aplikaciji Odprti računi za NVO in Sistem za upravljanje NVO, ki na inovativen način prispevata k poenostavitvi delovanja nevladnih organizacij, s čimer koristita tako vašim članom/icamo, zaposlenim, prostovoljcem/kam kot tudi uporabnikom/cam storitev in nenazadnje vsem ostalim deležnikom/cam ter splošni javnosti.

  • Kdaj: ponedeljek, 16. 10. 2023, 17.00 do 20.00
  • Kje: v živo, Mladinski center Vič, Tržaška 85, Ljubljana
  • Rok za prijavo: nedelja, 15. 10. 2023

Priporočamo, da na delavnico s sabo prinesete prenosni računalnik, za uporabo aplikacije Sistem za upravljanje NVO pa predhodno opravite registracijo vaše organizacije na spletnem naslovu nvo.boreo.si.

PRIJAVA

Delavnico izvaja Samo Vesel, Mladinski center Postojna, v sklopu projekt “Odprti računi: S transparentno porabo sredstev do večjega zaupanja in vključenost javnosti”, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

Program

Sklop 1: Predstavitev aplikacije Odprti računi za NVO

V prvem sklopu bomo nekaj časa namenili pomenu transparentnosti porabe sredstev nevladnih organizacij, nato pa predstavili aplikacijo Odprti računi, ki je namenjena preprostemu prikazovanju in vizualizaciji vašega finančnega poslovanja. Pri tem bomo skušali biti kar se da praktični in prikazati, kako lahko aplikacijo začnete uporabljati tudi sami.

Sklop 2: Predstavitev aplikacije «Sistem za upravljanje NVO»

V drugem sklopu bomo predstavili spleto orodje, ki omogoča učinkovito upravljanje z vašimi projekti, evidencami članstva, dokumenti in računi, obveščanjem članstva in javnosti ter drugimi aktivnostmi. Pri tem bomo predstavili začetne možnosti, ki jih sistem ponuja, in njegove prednosti za vaše delo.

Sklop 3: Vprašanja in diskusija

Pred zaključkom srečanja bomo organizatorji na voljo tudi za vsa dodatna vprašanja in predstavitev drugih podrobnosti, ki vas bodo še zanimale.

***

Nekaj več o predstavljenih aplikacijah

Odprti računi za NVO

Nevladne organizacije smo prepogosto dojete kot zgolj porabniki javnih sredstev in breme davkoplačevalcev. Takšne negativne percepcije napajajo klimo, v kateri javnost ne vidi našega pomena, ne podpira javnega financiranja in ni pripravljena donirati. Posledično je mnogo težje pridobiti trajnostna sredstva pa tudi dosegati zastavljene cilje. S proaktivno finančno transparentnostjo lahko učinkovito krepimo zaupanje in se izognemo dvomu, obenem pa nam ti podatki omogočijo ustrezen odziv na napade o financiranju. Aplikacija Odprti računi za NVO je namenjena prav temu – transparentnemu in uporabniku prijaznemu prikazovanju porabe vaših sredstev.

Sistem za upravljanje NVO

Obveščanje članstva, upravljanje z dokumenti društva, izdajanje računov, administracija dela in upravljanje podatkov, vodenje projektov ... Vse to so aktivnosti, ki nam v nevladnih organizacijah vzamejo veliko časa – časa, ki ga posledično ne moremo nameniti našemu poslanstvu. Za vas smo zato pripravili sistem za spletno upravljanje z NVO, ki omogoča uporabo raznovrstnih storitev – vodenje evidenc, uvoz in izvoz podatkov, obveščanje, izdajanje računov, vodenje projektov in še veliko več.

Če imate glede srečanje še kakršnakoli dodatna vprašanja, smo z veseljem na voljo na e-naslovu samo@boreo.si ali pa nas pokličite na 040 413 315 (Samo).


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00