fbpx

Nefiks karierni dan


Nefiks karierni dan 2023 - Moja digitalna kariera

Nefiks karierni dan 2023 smo letos izvajali že osmo leto zaporet! Na več kot 40 šolah je Nefiks karierni dan potekal v četrtek, 12. januarja 2023, pod geslom Moja digitalna kariera.

 

Zakaj smo izbrali to temo?
Digitalizacija je vedno bolj prisotna na vseh področjih življenja. Zavedamo se, da bo tehnologija igrala pomembno vlogo v iskanju kariere in vplivala tudi na obstoječe poklice, zato si želimo to nenehno spreminjajoče se področje predstaviti dijakom in jih tako opolnomočiti za uspešno karierno pot.

Konkretne dejavnosti, ki jih bomo skupaj z vami izvajali, zajemajo pogovore z mladimi, na katere je digitalizacija že imela vpliv in je odločno oblikovala njihovo kariero. Spregovorili bomo tudi o tem, kako se pripraviti na izzive prihodnosti ter o poklicih in kompetencah prihodnosti in kakšne bodo zaposlitvi v digitalni dobi.

Karierni ambasadorji
Za izvajanje dejavnosti na Nefiks kariernem dnevu potrebujemo karierne ambasadorje. To so lahko dijaki, skupina dijakov, učitelji, svetovalni delavci ali študentje oziroma zunanji izvajalci, ki so na šoli pripravljeni moderirati dogodek. Šole lahko zaprosijo za izvedbo s strani Zavoda Nefiks, vendar je število možnosti za tako izvedbo omejeno. Šola se samostojno odloči, ali bo dogodek izvedla v obliki 45- ali 90-minutne delavnice. Po dogovoru z Zavodom Nefiks je možna izvedba tudi v drugem terminu.

Šole, ki se bodo pridružile sodelovanju, bodo:

  • Kot sodelujoče navedene na vseh naših sporočilih za javnost o Nefiks kariernem dnevu 2023
  • Prejele priznanje za sodelovanje (tudi karierni ambasadorji)
  • Dobile vsa potrebna gradiva za izvedbo dejavnosti in pomoč glede izvedbe
  • Dobile pomoč pri pripravi sporočila za medije, če bodo to želele

Prijavite se TUKAJ, za več informacij pa se nas lahko pokličete na 040 698 915 (med 9.00 in 17.00) ali pa nam pišete na nefiks@nefiks.si ali sara.pavlovic@nefiks.si (koordinatorka projekta).

Ekipa Zavoda Nefiks

2022 nkd 1000px


Več člankov


Iščeš kaj bolj konkretnega?


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00