fbpx

Pretekli projekti


Na Zavodu Nefiks smo izvedli več samostojnih, partnerskih in mednarodnih projektov.

Projekt PSSSS!

Obdobje: od 1. 10. 2018 do 31. 12. 2019 | Vloga: partnerska organizacija

Projekt Povezovalni, Sodelujoči, Strokovni, Slišani! ali enostavno PSSS! je povezal pet različnih organizacij v partnerstvo z namenom boljšega povezovanja ter sodelovanja med nami, povišanja slišanosti o našem delu, izpostavljanja raznolikosti vsebin, ki jih pokrivamo in strokovnosti vsakega posameznega partnerja.

Spanish sLOVEnia

Obdobje: 2019 | ESE izmenjava | Vloga: gostujoča organizacija

Javi in David sta prostovoljca, ki sta se pridružila Zavodu Nefiks kot udeleženca mednarodne izmenjave "Spanish sLOVEnia". Z  nami sta preživela 12 mesecev, v tem času pa sta sodelovala pri naših rednih projektih.

Karierni klubi

Obdobje: do 2020

Mladi v kariernih klubih, ki potekajo po vsej Sloveniji, odkrivajo svoje karierne potenciale, spoznavajo trg dela in razvijajo svoje kompetence.

Free to Choose

Obdobje: januar 2017 do julij 2018 | mednarodno | Vloga: partnerji

The project will concentrate on developing a Game for Social Change aiming to communicate information and sensitise project target on the theme of gender stereotypes during certain pivotal life moments related to personal future.

IT Launch Box

Obdobje: november 2016 do april 2018 | mednarodno | Vloga: partnerji

The project is a response to the increasing need for IT skills and creating new jobs in the field of IT.

The main goal of the project is to increase the number of entrepreneurs in the IT sector and equip young people with the IT and entrepreneurship skills for raising their employability.

Show Your Own Gold

Obdobje: september 2014 do avgust 2017 | mednarodno | Vloga: partnerji

The project aims to develop, test and evaluate a European concept to support the development of a vocational biography through course consultancy for the target group of unemployed young people (including girls and young women) in vocational preparation measures outside the labour market. 

Jezikovni klubi

Obdobje: 2017 do 2019

Jezikovni klubi so namenjeni mladim, ki bi radi izboljšali ali se naučili konverzacije tujih jezikov v neformalnem okolju. Klubi niso tečaji, ampak odlična priložnost za osvežitev ali učenje s pomočjo rojenih govorcev. 

Nefiks zaposlitvene rešitve

obdobje: do 15. septembra 2018

V okviru projekta smo e-Nefiks razširili v platformo za povezovanje med delodajalci in mladimi iskalci zaposlitve. Vpiši se v e-Nefiks in se s svojimi kompetencami predstavi delodajalcem.

Zaposlitveni klubi za mlade

Obdobje:

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah.

50 odtenkov sive ekonomije

Obdobje: 2014 do 2016

Namen projekta je, da za temo nemotivirane mlade z inovativnimi metodami na poučen in duhovit način, ozavestimo o posledicah sive ekomomije ter o pomembnosti aktivne vloge državljanov pri zmanjšanju le te.

S smehom nad prekarno delo

Obdobje:

Na Zavodu Nefiks v sodelovanju z UKOM organiziramo projekt S smehom nad prekarno delo. Za glavni način komunikacije smo si namreč izbrali Stand - up.  Le tega vidimo kot način, kako zelo resno temo prekarnega dela mladim predstaviti veliko bolj sproščeno.


Iščeš kaj bolj konkretnega?


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00