fbpx

Pretekli projekti


Na Zavodu Nefiks smo izvedli več samostojnih, partnerskih in mednarodnih projektov.

The Shadow Report

Obdobje: marec 2020 do marec 2022 | mednarodni projekt | Vloga: partnerska organizacija

The core concept was to challenge and complement the top-down character of the Commission’s document by a bottom-up approach and put CSOs on the political map of macro-regions.

>> Project report

Shadow Report was specifically mentioned in REPORT FROM THE EUROPEAN COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT, THE COUNCIL, THE EUROPEAN ECONOMIC AND SOCIAL COMMITTEE AND THE COMMITTEE OF THE REGIONS on the implementation of EU macro-regional strategies (9. december 2022).

Karierni labirint

Obdobje: 2021 | Projekt MOL

Karierni labirint je aktivnost, v kateri mladi razmišljajo o svoji karierni poti, na podlagi odločitev pa najdejo svojo pot iz labirinta.

Poleg delavnic za dijake smo pripravili tudi online igro Karierni labirint".

Nefiks karierne rešitve

Obdobje: 1. 2. 2020 do 15. 9. 2021 | Vloga: prijavitelj | Razpis: Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost

Nefiks karierne rešitve je projekt, ki ga je izvajal Zavod Nefiks v sodelovanju s konzorcijskimi partnerji Zavodom MISSS in Središče Rotunda.

Projekt mladim pomaga do vseživljenjske karierne pismenosti. Dosegamo jo z razvojem kompetenc in sposobnostjo vodenja lastne kariere, vključno z beleženjem neformalno pridobljenega znanja.

New Dimension Party

Obdobje: april 2020 do 2021 | Projekt Evropske solidarnostne enote: Solidarnostni projekti

Projekt, ki si ga je zamislila skupina mladih. S pomočjo Zavoda Nefiks so ga prijavili in tudi pridobil financiranje preko Evropske solidarnostne enote.

"Z ekipo mladih želimo svojim sovrstnikom pokazati, kako pomemben je osebni stik, optimizem v življenju najstnika in da se je mogoče zabavati in sprostiti tudi na zdrav način – brez alkohola in ostalih škodljivih substanc."

Sangarin blog

Obdobje: 2020-21 | ESE izmenjava | Vloga: pošiljajoča organizacija

Sangara je spoznavala mladinsko delo na Nefiksu kot vodja jezikovnih klubov, skozi delo pa je spoznala tudi ESE prostovoljstvo. 

Oktobra 2020 je pričela z enoletnim prostovoljstvom na Finskem, svoje izkušnje pa je delila v blogu

Akademija prostovoljstva

Obdobje: 1. 11. 2019 do 31. 12. 2021| Vloga: prijavitelj

Poslanstvo projekta Akademija prostovoljstva, ki je skupen projekt Zavoda Nefiks in Društva Družinski in mladinski center Cerklje, je vzpostavitev kakovostne podpore in mentorstva mladim prostovoljcem, ki delujejo v lokalnem okolju ter promocija in ovrednotenje prostovoljstva kot enega od pomembnih dejavnikov pri kasnejšem zaposlovanju.
Projekt je bil izbran na javnem razpisu za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.

InterArts: Youth Communities for Social Inclusion

Obdobje: januar 2019 do oktober 2021 |Erasmus+ K2 projekt | partnerji

The "InterArts - Youth Communities for Social Inclusion" project aims at empowering young people to fight against discrimination and social exclusion through the use of artistic activities.

Spanish sLOVEnia

Obdobje: 2019 | ESE izmenjava | Vloga: gostujoča organizacija

Javi in David sta prostovoljca, ki sta se pridružila Zavodu Nefiks kot udeleženca mednarodne izmenjave "Spanish sLOVEnia". Z  nami sta preživela 12 mesecev, v tem času pa sta sodelovala pri naših rednih projektih.

Življenje z lučko

Obdobje: oktober 2018 do november 2020| Mladi in kompetentni | Blog

Lučka je s nami delila dve leti svojega življenja - prehoda iz dijaškega v študietni svet. Kakšne misli so ji pri tem rojile po glavi in s kakšnimi dilemami (osebnimi in kariernimi) se je soočala, preberi v blogu.

Projekt PSSSS!

Obdobje: od 1. 10. 2018 do 31. 12. 2019 | Vloga: partnerska organizacija

Projekt Povezovalni, Sodelujoči, Strokovni, Slišani! ali enostavno PSSS! je povezal pet različnih organizacij v partnerstvo z namenom boljšega povezovanja ter sodelovanja med nami, povišanja slišanosti o našem delu, izpostavljanja raznolikosti vsebin, ki jih pokrivamo in strokovnosti vsakega posameznega partnerja.

Karierni klubi

Obdobje: do 2020

Mladi v kariernih klubih, ki potekajo po vsej Sloveniji, odkrivajo svoje karierne potenciale, spoznavajo trg dela in razvijajo svoje kompetence.

Free to Choose

Obdobje: januar 2017 do julij 2018 | mednarodno | Vloga: partnerji

The project will concentrate on developing a Game for Social Change aiming to communicate information and sensitise project target on the theme of gender stereotypes during certain pivotal life moments related to personal future.

IT Launch Box

Obdobje: november 2016 do april 2018 | mednarodno | Vloga: partnerji

The project is a response to the increasing need for IT skills and creating new jobs in the field of IT.

The main goal of the project is to increase the number of entrepreneurs in the IT sector and equip young people with the IT and entrepreneurship skills for raising their employability.

Show Your Own Gold

Obdobje: september 2014 do avgust 2017 | mednarodno | Vloga: partnerji

The project aims to develop, test and evaluate a European concept to support the development of a vocational biography through course consultancy for the target group of unemployed young people (including girls and young women) in vocational preparation measures outside the labour market. 

Jezikovni klubi

Obdobje: 2017 do 2019

Jezikovni klubi so namenjeni mladim, ki bi radi izboljšali ali se naučili konverzacije tujih jezikov v neformalnem okolju. Klubi niso tečaji, ampak odlična priložnost za osvežitev ali učenje s pomočjo rojenih govorcev. 

Nefiks zaposlitvene rešitve

obdobje: do 15. septembra 2018

V okviru projekta smo e-Nefiks razširili v platformo za povezovanje med delodajalci in mladimi iskalci zaposlitve. Vpiši se v e-Nefiks in se s svojimi kompetencami predstavi delodajalcem.

Zaposlitveni klubi za mlade

Obdobje:

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah.

50 odtenkov sive ekonomije

Obdobje: 2014 do 2016

Namen projekta je, da za temo nemotivirane mlade z inovativnimi metodami na poučen in duhovit način, ozavestimo o posledicah sive ekomomije ter o pomembnosti aktivne vloge državljanov pri zmanjšanju le te.

S smehom nad prekarno delo

Obdobje:

Na Zavodu Nefiks v sodelovanju z UKOM organiziramo projekt S smehom nad prekarno delo. Za glavni način komunikacije smo si namreč izbrali Stand - up.  Le tega vidimo kot način, kako zelo resno temo prekarnega dela mladim predstaviti veliko bolj sproščeno.


Iščeš kaj bolj konkretnega?


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00