Nefiks
Ponedeljek, 30 Marec 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Angleški jezikovni klub se srečuje na spletu

Vabljen v e-Angleški jezikovni klub, ki je namenjen mladim, ki bi radi izboljšali znanje angleškega jezika s pomočjo rojene govorke.

Ker bo z nami Daniella, rojena govorka iz Amerike, je lahko udeležba na jezikovnem klubu odlična priložnost za vse, ki vas v tem letu čaka matura, študirate angleščino ali pa jo zgolj uporabljate v vsakdanjem življenju.

Beri dalje

[prejeli smo] Študentsko delo v obdobju preprečevanja širjenja koronavirusa

Trenutna situacija zelo močno vpliva na ponudbo študentskih del, ki jih je precej manj. Številna podjetja so namreč zaprla svoja vrata, zato tudi dodatne delovne pomoči ne potrebujejo več.
Dela, ki jih podjetja v teh dneh objavljajo in zanje iščejo študente, so v večini povezana s trgovino (npr. pakiranje hrane, dostava, skrb za razkuževanje strank pred trgovskimi centri ipd.,), opažamo, da so se urne postavke zvišale, saj podjetja nujno rabijo pomoč takoj in so zato tudi pripravljena plačati več.

Beri dalje

Dodatni ukrepi Mestne občine Ljubljana ob koronavirosu

V Mestni občini Ljubljana ves čas spremljajo stanje glede epidemije koronavirusa in izvajajo ukrepe skladno z navodili Vlade RS. Do sedaj so sprejeli naslednje ukrepe, pri čemer ravnajo skrbno, odgovorno in samoiniciativno ter pazijo, da ne širijo strahu in ne ustvarjajo panike. 

Vse pozivamo, da se ukrepov skrbno držijo, saj lahko le kot skrbni posamezniki poskrbimo za preprečitev širjenja virusa.

Beri dalje

Aktivno preživljanje časa in koronavirus

Šole so zaprte ali pa se zapirajo, prav tako je s fakultetami. Zbiranje je zaradi omejevanja širjenja okužbe omejeno ali pa celo prepovedano. Beseda, ki se jo največkrat uporabi je samo izolacija. Ali samo-izolacija pomeni, da smo vsi sedaj v hišnem priporu in ne smemo nikamor? Seveda ne. Namen samo-izolacije je v omejitvi telesnih stikov z drugimi ljudmi, da bi se virus težje širil naprej.

Beri dalje

Več prispevkov