Nefiks
Sreda, 21 Februar 2018

Nefiksova popotnica osnovnošolcem in dijakom ob 1. šolskem dnevu: Šola je pot, in ne cilj!

Zavod Nefiks ob 1. šolskem dnevu želi vsem učencem, učiteljem in staršem obilo uspehov in močno voljo pri premagovanju vseh ovir na izobraževalni poti. Ob pričetku šole učencem sporočajo, da je izobraževanje pot do cilja in ne cilj sam po sebi, zato naj ne zapostavljajo priložnosti, ki se jim odpirajo skozi neformalno izobraževanje. Človekove osebnosti, ki je pri vsem skupaj ključna, ne oblikuje zgolj šola, temveč cela paleta dejavnosti ob katerih mladi lahko razvijejo in preizkušajo svoje talente. In ker je razvijanje lastne identitete, talentov in sposobnosti najboljše razvijati v družbi, jih vabijo v brezplačne Nefiks karierne klube.

Beri dalje

Nefiks pustolovski pobeg v Ljubljani

Vse skupaj se je začelo v Afganistanu, od koder smo morali zaradi vojnih razmer pobegniti. Bežali smo preko Irana, Turčije, Grčije in Makedonije, vse do Slovenije. Na naši poti smo se srečevali z različnimi ovirami in nalogami, ki so nas pripeljale do novih namigov in novih poti.

Beri dalje

Mednarodni heckathon HackElect

Podjetje Smart Com in Elektroinštitut Milan Vidmar vabita na mednarodni hackathon HackElect
V oktobru bo potekalo dvodnevno tekmovanje kreativnih posameznikov, ki razmišljajo izven okvirov, z namenom najti inovativne rešitve na področju elektroenergetike in tehnologij »pametnih omrežij«.

Beri dalje

Vsaj en dan v letu, ko bi mladi morali postati vidni in slišni

Ljubljana, 10. avgust 2017: Ob mednarodnem dnevu mladih se tudi Zavod Nefiks, neprofitna in družbeno odgovorna organizacija, pridružuje kampanji, katere osrednja tema letošnjega dne je: Aktivna družbena participacija mladih oziroma aktivno državljanstvo. Mednarodni dan mladih je dan, ko mladi enkrat v letu, končno dobijo glas, da opozorijo na svoj položaj. Zavod Nefiks si prizadeva za osveščanje javnosti o problemih mladine skozi vso leto, prav tako pa tudi vztrajno išče in ponuja rešitve mladim, s tem da organizira številna brezplačna izobraževanja in strokovna usposabljanja za razvoj kompetenc, izzive z delodajalci, se posveča zaposlitveni pismenosti za zmožnost trajnega vključevanja na trg dela in opozarja mlade na pomen aktivnega državljanstva in politične participacije.

Beri dalje

Cesarjeva nova oblačila ali predsedniške volitve 2017

Vredno je prebrati, če si mlad tako in drugače:
»Po mojem mnenju mora biti predsednik močna moralna in intelektualna osebnost. Iz vidika zunanje politike, mora Sloveniji dodati ugled, da bo delovala kot resna država s katero se lahko sodeluje. V Sloveniji pa glede na razdvojenost, da bi deloval povezovalno in krepil sodelovanje tako med drugače mislečimi kot različnimi generacijami. Ob enem pa naj obsodi in kritizira kar je potrebno predvsem v politiki, ter pohvali ko bo kaj dobrega. Imam pa željo, da bi veliko poudarka dal na gospodarstvo, ker bomo le tako imeli dobro plačane službe.« 

je na NEFIKS poletno vprašanje odgovoril Janez, star 25let.
Slovenija in njeni politični predstavniki so v polnih pripravah na predsedniške volitve 2017.

Beri dalje

Natečaj Startup vikend Koper - Capodistria

Imaš inovativno podjetniško idejo ali zanimivo podjetniško rešitev za izzive iz gospodarstva oziroma občine?
Si mlad (do 35. let) iz Mestne občine Koper, študent/ka UP ali dijak/inja koprske srednje šole?
Prijavi se na natečaj Startup Koper - Capodistria, reši podjetniški izziv ali predstavi podjetniško idejo in se poteguj za nagrade iz nagradnega sklada.

Beri dalje

Več prispevkov