Nefiks
Sobota, 26 Maj 2018

Prostovoljec leta 2017

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že šestnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, pa tudi mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Prav tako bomo posebej nagradili tudi mednarodno prostovoljstvo. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Beri dalje

Kaj na Nefiksu dogaja, ko zunaj sneg razhaja?

Heeeeej,
pred tednom dni smo se srečali na Informativi in Upamo, da je za tabo prijeten teden in da se ti je vikend pričel tako kot se zagre - kljub sneženju. :)
Spodaj lahko najdeš opise naših projektov in upamo, da se kmalu spet vidimo.

Ekipa Zavoda Nefiks

Beri dalje

"Na mladih gospodarstvo stoji!"

Sklad bo na 10. Informativi gostil mlade in nadobudne posameznice in posameznike iz gospodarstva, ki bodo delili izkušnje o svoji poklicni poti z mladimi, ki svojo pot še iščejo.
Starajoča se družba, (ne) zaposljivost mladih, odhajanje v tujino, prekarnost, »drugačnost« sodobne mladine (včasih predstavljene skoraj kot nova biološka vrsta), so pogoste teme medijskih objav. Z našo okroglo mizo, ki bo potekala na sejmu Informativa 2018 in je namenjena mladim, ki iščejo svojo izobraževalno in poklicno pot, bomo prikazali tudi drugo, svetlejšo plat.

Beri dalje

Mladi se zavedajo težav in nanje tudi ponujajo konkretne odgovore

Šudentje s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani na simpoziju "Mladi v MOL" odprli številne pereče problematike
Predstavniki Mestne Občine Ljubljana, nevladnih organizacij in študentje Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani smo se danes zbrali v Mestni hiši Mestne Občine Ljubljana, kjer smo pretresali številne danes za mlade aktualne tematike.

Beri dalje

Goske, štrudl in zaključek starega leta

Včeraj smo se najrazličnejši akterji Zavoda Nefiks zbrali v prikupni koči na Starem malnu, kjer smo v prijetnem in gostoljubnem vzdušju ob obilici domačih sladic (predvsem odličnega jabolčnega zavitka, za katerega se toplo zahvaljujemo osebju koče!) evalvirali delo preteklega leta, ugotavljali, kje se lahko izboljšamo, kovali plane za novo leto, posneli veliko fotografij, prekrili sobo s samolepilnimi listki, lupili mandarine in čokolade iz embalaže ter občudovali prijazne goske in idilično naravo.

Beri dalje

Več prispevkov