Nefiks
Nedelja, 5 April 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah. Več o tem...

 
 

O vitkem podjetništvu za ljubljanske Klubovce

Podjetništvo se spreminja. Že skoraj pol desetletja je tega, kar je Eric Ries prvi predlagal koncept vitkega podjetništva (lean startup), s pomočjo katerega se faza razvoja ideje oziroma izdelka znatno skrajša. Na to temo je v četrtek, 26. novembra, v DPlacu imel predavanje Tomaž Stritar, direktor zavoda Uspešen podjetnik. Poslušalci so izvedeli vse, kar je potrebno, da se iz ideje razvije podjetje. Kakor tudi na njegovih drugih predavanjih so bili udeleženci navdušeni nad Tomaževim stilom vodenja delavnice.

Beri dalje

Predavanje za Klubovce: Vse o javnih razpisih

Kako najti primeren razpis? Kaj paziti pri izpolnjevanju? Od katerih ustanov črpati sredstva? Ta in druga pomembna vprašanja pri iskanju in prijavljanju na razpise smo ljubljanski klubovci postavljali v ponedeljek, 24. novembra, nanje pa je suvereno odgovarjala Alenka Blazinšek iz Zavoda Nefiks.

Beri dalje

"Stopite iz svoje cone udobja, saj se vam lahko tako odprejo nova vrata in nove priložnosti zanje!"

Ko sem dobila potrditveni mail za obiskovanje Zaposlitvenega kluba za mlade, sem se ga zelo razveselila, saj se mi je zdelo, da bo to neka povsem nova izkušnja, ki mi bo pomagala do zaposlitve. Moj občutek je bil pravilen, saj sem poleg novih znanj o motivacijskem pismu, življenjepisu in mehkih veščinah, ki so potrebne na trgu dela, spoznala veliko mladih in izredno zanimivih ljudi, ki so se soočali s podobnimi izzivi pri iskanju zaposlitve, s katerimi sem si tudi sama belila glavo.

Beri dalje

Več prispevkov